Видео урок: Задачи от типа 103 102 x 2. Текстови задачи

Това е трейлър с избрани моменти от урока! Регистрирай се, за да гледаш безплатно над 400 видео урока в Образователен сайт №1!
РЕГИСТРИРАЙ СЕ
За урока: 31.10.2014 7 минути 429 гледания 22 коментара

РАЗДЕЛ: Умножение и деление на числата над 1000 с едноцифрено число

Харесай видео урока във Фейсбук.
Описание на темата:

Продължаваме смело напред с упражнение на умножение без преминаване в по-горен клас. Ще решим и няколко текстови задачки разбира се! Всичко това във видеоурока ни по математика за 4 клас „Задачи от типа 103 102 x 2. Текстови задачи“ .

Ключови думи:
естествени числа множител произведение делимо делител частно километър метър сантиметър тон килограм разместително свойство
Коментирай

За да коментираш това видео, стани част от образователен сайт №1 на България!

Профилна снимка

Ученик

14:07 - 14.11.2014

7x4+5x4=28+20=48 км. общо
+10
Профилна снимка

Учител на Уча.се

17:56 - 14.11.2014

Браво!
+6
Профилна снимка

Ученик

14:43 - 17.11.2014

Може са се направи и по-кратко,тоест (7+5).4=12.4=48 км
+3
Профилна снимка

Ученик

14:44 - 17.11.2014

Нарича се " рационално пресмятане".
+1
Профилна снимка

Учител на Уча.се

15:35 - 17.11.2014

Супер си, Яна! Страхотен отговор!
+1
Профилна снимка

Ученик

17:29 - 17.11.2014

:)
Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара.
Профилна снимка

Ученик

19:22 - 15.12.2014

7x4+5x4=28+20=48 км. общо
Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара.
+3
Профилна снимка

Ученик

17:50 - 17.01.2016

7x4=28+5x4=20=48
Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара.
+2
Профилна снимка

Ученик

15:48 - 01.09.2015

7.4+5.4=28+20=48км
Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара.
+2
Профилна снимка

Ученик

18:42 - 29.11.2016

4×7=28 4×5=20 20+28=48км.
Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара.
Профилна снимка

Ученик

22:16 - 06.11.2016

(7x4)+(5x4)=28 км първи ден +20 км втори ден = 48 км. общо за двата дни
Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара.
Профилна снимка

Ученик

18:09 - 03.10.2016

7.4+5.4=28+20=48 km. общо (7+5).4=12.4=48 km. общо
Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара.
Профилна снимка

Ученик

21:08 - 24.09.2016

(4.7)+(4.5)=28+20=48км общо
Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара.
Профилна снимка

Родител

15:20 - 22.09.2016

48км
Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара.
Профилна снимка

Ученик

12:06 - 30.08.2016

7x4+5x4=28+20=48 километра по-кратко е (7+5).4=12.4=48 км
Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара.
Профилна снимка

Ученик

18:37 - 09.05.2016

48
Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара.
Профилна снимка

Ученик

14:39 - 03.05.2016

(7+5).4=12.4=48 км
Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара.
Профилна снимка

Ученик

08:50 - 23.02.2015

Отговор: 4.7+4.5= 48 км е изминал туристът
Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара.
Профилна снимка

Студент

20:44 - 10.11.2014

7x4+5x4=28+20=48 км. общо
Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара.
Профилна снимка

Ученик

22:55 - 07.05.2015

Яна трябва да сложиш скобите на километрите - (7+5).4=12.4=48(км)
Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара.
-1
Профилна снимка

Ученик

17:00 - 13.01.2015

(7+5).4=12.4=48км
Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара.
-1
Профилна снимка

Родител

17:01 - 03.01.2015

48часа е изминал за двата дни
Влез или се регистрирай за да отговориш на коментара.
-4